Skip to content

Kamerautstyr

Kamerahus

Canon EOS 5D mark II

Februar 2011 kjøpte jeg mitt Canon 5D2. Dette har vært på ønskelisten min i et par år nå! Jeg sparte lenge for å få råd til dette kameraet! Foreløpig har jeg ikke satt meg så veldig inn i det ettersom at jeg nettopp har fått det. Nå venter jeg bare på at de fine vårdagene skal komme slik at jeg virkelig kan bli kjent med dette kameraet.

Canon EOS 450D

Juni 2009 kjøpte jeg mitt eget første speilreflekskamera. Jeg har blitt veldig glad i dette kameraet, og sammen har vi tatt utrolig mange bilder! Man kan si at det var dette kameraet som virkelig fikk min interesse for foto til å blomstre.

Canon EOS 10D

September 2008 og frem til sommeren 2009 brukte jeg dette kameraet. Jeg fikk låne det av min onkel som ikke lenger brukte det og det var det første speilreflekskameraet jeg begynte med. Grunnen til at jeg begynte med dette og ikke kjøpte mitt eget var for å teste ut om jeg egentlig var så interessert i foto som jeg ville ha det til.

Objektiv

Canon EF 50mm f/1.8

Å kjøpe dette objektivet er nok det største kuppet jeg noen sinne har gjort. Hvorfor? Jeg fikk det til under tusenlappen! Laveste blendertall er 1.8 som er fantastisk i å med at jeg kan ta relativt gode bilder f.eks innendørs hvor lyset er litt dårligere enn utendørs. I tillegg så elsker jeg hvordan motivet trer frem og hvor vakker bakgrunnen blir. Så hvis du har lyst på et nytt standardobjektiv, som ikke er alt for dyrt anbefaler jeg deg dette! Jeg elsker det og bruker det hele tiden nesten.

Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6

Dette var kitlinsen som fulgte med Canon EOS 450D. Jeg hadde den i over et år før jeg kjøpte meg et nytt objektiv. Nå bruker jeg det veldig sjeldent, men jeg må si at det absolutt er et godt objektiv. Det eneste som er litt dumt er at laveste blendertall lett blir 5.6, som ikke er så veldig lavt. Så hvis du skal bruke dette objektivet mye innendørs anbefaler jeg deg å kjøpe en ekstern blits.

Canon EFS 60mm f/2.8 Macro USM

Dette er macro-objektivet mitt. Jeg kjøpte det November 2010, og det er foreløpig ikke blitt brukt så mye, men det har nok mye å gjøre med at jeg kjøpte det rett før det ble mørketid. Jeg er superfornøyd med dette objektivet og jeg har mange idéer som jeg har lyst å prøve ut med det.

Tamron AF 19-35mm f/3.5-4.5

Dette vivinkelobjektivet er jeg kjempefornøyd med! Er vel ikke så mye mer å si om det

Blitsutstyr

Speedlite 430EX II

Denne eksterne blitsen fikk jeg julen 2009. Jeg bruker den veldig mye når jeg er innendørs og jeg elsker den! Jeg liker så godt det at jeg har friheten til å vinkle blitsen der jeg vil. Jeg bruker aldri den innebygde blitsen i kameraet etter jeg fikk denne. En ekstern blits er noe alle burde ha!

Sanyo Quick Charger

Etter jeg fikk meg ekstern blits gikk det etterhvert svært mye AA-batterier også. På én enkel kveld kunne det gå opp til 8 batterier. Jeg fant ut at dette ikke fungerte i lengden. Så jeg kjøpte meg 4 oppladbare AA-batterier + en lader som fulgte med som er beregnet for eksterne blitser. Om du har ekstern blits anbefaler jeg deg å kjøpe oppladbare batterier! I tillegg til at de kan lades opp gang på gang varer de også kjempelenge! Ihvertfall det merke som jeg har.

Minnekort

San Disk Extreme 30 MB/s 16GB

Dette minnekortet bruker jeg til 450D. Mitt første minnekort var på 8GB, men når jeg var på ferier og slikt ble dette for lite, så jeg oppgraderte til 16GB.

San Disk Extreme 60 MB/s 16GB

Dette minnekortet bruker jeg til 5D mk II. Ettersom at jeg tar mye bilder i RAW kunne jeg ikke hatt noe mindre enn 16GB

8 Comments leave one →
 1. Hamme permalink
  09.03.11 5:44 pm

  Hei :)

  fikk du med minnekortet på 8 gb til 450D? :)

  • 10.03.11 6:46 pm

   Nei det måtte jeg desverre kjøpe utenom. Sånn er det som oftest med alle nye speilreflekskameraer du kjøper nå for tiden :)

 2. 09.04.11 3:33 pm

  handlet du på Japanphoto i Bergen?

 3. 10.04.11 4:52 pm

  Beste kameraet av de 3 ?

 4. Katrine permalink
  17.12.11 5:52 pm

  Hor mange bilder får du på det minnekortet til Canon 5d mark 2? :)

 5. www.macuisineetvous.com permalink
  12.04.12 7:27 pm

  Perhaps the best.

 6. 16.11.12 8:52 am

  Dersom du er ute etter kamera og kamerautstyr (systemkamera, kompaktkamera, objektiver, flash, bæreutstyr, stativer, lagringsmedier m.m.) ta en titt innom http://www.dittkamera.no – kamera & kamerautstyr på nett til rimeligere priser!

Trackbacks

 1. Nytt Design « Maria Kristine Stavang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: